Bedrijfseconomie: BE Adam

Bedrijfseconomen met een missie.

Tijdens de oprichting van BE Adam hadden de oprichters een duidelijk doel voor ogen:  het bevorderen van integratie en onderling contact tussen de studenten van de studie bedrijfseconomie, het verbinden van de studenten aan de Hogeschool van Amsterdam en om een brug te leggen tussen de studenten en het bedrijfsleven. Dit doen zij door middel van gezellige activiteiten, zoals regelmatig borrels en de steeds weer terugkerende FIFA-toernooien. Daarnaast organiseren zij natuurlijk ook studiegerelateerde activiteiten, zoals bedrijfsbezoeken, studiereizen, gastsprekers en studiegerelateerde excursies om de opleiding nét wat meer te geven. Bedrijfseconomie is alles behalve saai met de studievereniging BE Adam. 

Adam Smith

Be (like) Adam. Adam Smith was een Schotse moraalfilosoof en een pionier op het gebied van de politieke economie. Zeventien jaar later bracht Adam Smith het duizend-pagina’s dikke boek ‘An Inquiry into the Nature and Causes of the Wealth of Nations’ uit, oftewel ‘Een onderzoek naar de oorzaken en de aard van de rijkdom van landen’ uit 1776. Het boek legde een heel nieuwe manier van economie uit, die al gauw werd toegepast door de Verenigde Staten. Ook beschrijf hij de Wet van Vraag en Aanbod in dit boek, waarin hij beschrijft hoe prijzen van producten verschillen als meer mensen het willen kopen. De studievereniging BE Adam daagt de studenten uit om net zoals Adam Smith te zijn, een pionier op het gebied van economie.

Huidige bestuur

Inmiddels is BE Adam alweer toe aan haar derde bestuur, deze wordt geleid door voorzitter Silvanna van Graven. De overige functies worden bekleed door: Melisa Akyildiz (secretaris), Yasmina Bargach (penningmeester) en Danny Hogervorst (assessor). Wil je contact opnemen met het huidige bestuur? Mail dan naar: info@svbeadam.nl

 

Meer informatie over BE Adam?

Bedrijfseconomie

BE Adam verbindt de studenten van bedrijfseconomie aan elkaar, het werkveld en de opleiding.

Introductieweekend

BE Adam organiseert ieder jaar een weekend naar Ameland zodat de nieuwe studenten elkaar kunnen leren kennen.

FIFA-toernooien

De leden van BE Adam zijn altijd in voor een FIFA-toernooi.

Facebook

BE Adam is te volgen op www.facebook.com/svbeadam/