Tamara van Dijk

Posted on Posted in Alumni, Berichten, Uit de oude doos

Tamara van Dijk studeerde in 2016 af aan de opleiding International Business and Management Studies en ging aan de slag bij TPS. Natuurlijk is Tamara bij het jubileum volgende week. Met TPS is ze zelfs partner van het event! In dit interview vertelt ze meer over haar studie en haar huidige werk.

 

Welke studie heb je gedaan?
Begin 2016 heb ik de studie International Business and Management Studies (IBMS) met succes afgesloten.

Heb je nog contact met oud-studenten?
Met een enkeling heb ik nog wel contact, maar met de meeste oud-studenten is het contact na het afstuderen verwaterd.

Heb je iets gehad aan een netwerk van je opleiding of aan een alumnivereniging/stichting?
Vooralsnog heb ik nog geen beroep hoeven doen op het netwerk van mijn opleiding of alumnivereniging. Na te zijn afgestudeerd ben ik via mijn eigen netwerk bij mijn huidige baan terecht gekomen, maar wie weet gaat het me in de toekomst nog verder helpen.

Ben je lid van alumnivereniging H&T?
Eerlijk gezegd wist ik niet af van deze vereniging, dus ik ben geen lid. Het is een handige manier om in contact te blijven met studiegenoten, dus wellicht meld ik me nog een keer aan.

Je werkt nu bij de TPS. Hoe ben je daar terecht gekomen?
Net als veel starters vond het ik lastig om te bedenken wat voor baan bij mij past en waar ik blij van zou worden. Via een kennis, die veel samenwerkt met TPS, werd ik getipt om een keer vrijblijvend op gesprek te gaan. Dit gesprek was bedoeld om eens te kijken wat er bij mij past en waar mijn talent het beste tot zijn recht komt. Tijdens het gesprek met Sandra van der Laan (projectmanager bij TPS), kwamen we erachter dat er een match was tussen mij en het bedrijf. Daarna zijn we verder gaan kijken naar de mogelijkheden binnen TPS en ben ik in augustus 2016 gestart in de rol van Campus Recruiter.

Wat heb je aan de HvA/HES gehad, als je kijkt naar jouw huidige werk?
Tijdens mijn studie hebben we onwijs veel in groepsprojecten gewerkt. Ik heb samen gewerkt met studenten met verschillende culturele achtergronden en met verschillende karakters. Hoewel dit niet altijd even makkelijk was, heb ik er wel veel van geleerd en heb ik hier baat bij in mijn huidige werk. Daarnaast is ons geleerd om procesmatig en strategisch na te denken over vraagstukken, dit helpt mij bij het opzetten van nieuwe projecten en het ontwikkelen van nieuwe processen.

Hoe heb je jouw studietijd ervaren?
Mijn studietijd was intensief, dynamisch en zat vol leuke ervaringen. Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen en inhoudelijke kennis opgedaan. In februari 2016 heb ik heb met pijn in mijn hart afscheid genomen van mijn studentenleven. Gelukkig heb ik nu een leuke baan en kan ik terugkijken op leuke jaren!

Wie was/waren jouw favoriete docent(en)?
Voor mij waren onder andere mw. Andela en mw. Orourke leuke leraren! De betrokkenheid met de studenten, de interactie in de lessen en onderwerpen welke werden besproken waren altijd super interessant.

Aan welke activiteiten heb je mooie herinneringen en waarom?
Tijdens mijn studie hebben we ontzettend veel projecten gedaan en ondanks dat samenwerken niet altijd even gemakkelijk verloopt vond ik de projecten het aller leukste. We hebben reistandenborstels laten ontwikkelen in China en verkocht op een beurs op de hogeschool, hoe gaaf is dat! Ik merk nu ook dat de projecten me het meeste gebracht hebben. Leren samenwerken, plannen, organiseren, motiveren en resultaat boeken. Al deze competenties gebruik ik nu dagelijks bij mijn huidige werkzaamheden.

Dit ben je nooit vergeten:
De diploma-uitreiking was voor mij een bijzondere avond en eentje die ik niet snel zal vergeten. Een mijlpaal welke ik samen met mijn familie en studiegenootjes kon vieren.

Deze mensen zou je graag 13 oktober weer willen zien:
Het zou super leuk zijn als er oud klasgenoten op 13 oktober aanwezig zijn! Ik ben heel benieuwd waar iedereen terecht is gekomen.

TPS sponsort Goud met Oud. Super! Waarom sponsort TPS 50 jaar Hoger Economisch Onderwijs in Amsterdam?
TPS is een detacheerder in de financiële dienstverlening en weet als geen ander dat Hoger Economisch Onderwijs onwijs belangrijk is. TPS wil de afstand tussen het bedrijfsleven en het onderwijs verkleinen en de generatie van de toekomst een opstap bieden naar een carrière in de financiële dienstverlening.