Interview John, Bas, Juul en Tim van Masters in Talents en Masters in Finance

Posted on Posted in Alumni, Berichten, Uit de oude doos

Bij Masters in Talents en Masters in Finance werken maar liefst 4 HvA-alumni. Welke studie hebben zij gedaan, wat hebben zij nu voor werk en wat hebben zij aan hun studie gehad? We vragen het ze in dit interview!

Naast werkgever voor al die alumni is Masters in Talents ook nog partner van het jubileum. John Orejuela, Bas van den Berg en Juul Philippart werken bij Masters in Talents. Tim Stoof werkt bij Masters in Finance.

 

Welke studie heb je gedaan?

Tim Stoof

John: Momenteel ben ik bezig met het afronden van de studie Bedrijfseconomie.

Bas: Bedrijfseconomie.

Juul: Bedrijfseconomie.

Tim: Bedrijfseconomie.


Heb je nog contact met oud-studenten?

John: Ik heb met oud-studenten alleen via social media contact. Ik zou wel graag wat meer in contact komen met oud-studenten.

Juul: Ik heb met een enkeling nog af en toe contact, wel volg ik veel studiegenoten op linkedin.

Tim: Ja.

 

Heb je iets gehad aan een netwerk van je opleiding of aan een alumnivereniging/stichting?

John: Via LinkedIn ben ik wel lid van een alumnipagina van de Hogeschool van Amsterdam. Verder ben ik in het verleden lid geweest van een Bedrijfseconomie vereniging.

Juul Philippart

Bas: Ik heb een groot netwerk overgehouden door mijn bestuursjaar bij de Navigators studentenvereniging Amsterdam(NSA).

Juul: Nog niet van toepassing geweest.

Tim: Nog geen lid van geweest.

 

Ben je lid van alumnivereniging H&T?

John: Nee. Nu ik het heb opgezocht zou ik dat graag willen worden!
Bas:
Nee

Juul: Nee

Tim: Ja ik ben net lid geworden!

 

Je werkt nu bij de Masters in Talents / Masters in Finance. Hoe ben je daar terecht gekomen? Wat is je functie precies?

John: Tijdens een zogehete ‘bedrijvenmarkt’ op de HvA (Fraaijlemaborg) kwam ik in contact met Masters in Talents. Zij vertelde mij wat zij voor mij konden doen en dat sprak mij heel erg aan. Ik was in eerste instantie opzoek naar een afstudeerbedrijf, zij zouden mij helpen hiermee. Maar er is iets beters op mijn pad gekomen dankzij Masters in Talents. Ik heb een afstudeeropdracht elders kunnen vinden, maar Masters heeft mij de kans aangeboden om voor 2 á 3 dagen ervaring op te doen bij Airbus Defence and Space in Leiden. Deze kans heb ik uiteraard niet laten lopen! Ik werk daar momenteel mee als een Finance Employee en participeer ik in meerdere Automatiseringsprojecten.

Bas:
Bij wat voor bedrijf ik wilde werken wist ik na mijn studie nog niet omdat ik het lastig vond in welke sector ik wilde werken en of bedrijf klein of juist groot moest zijn. Ik ging met meerdere bedrijven in gesprek en vond uiteindelijk bij Masters in Talents een fijne werkgever die samen met mij wilde bouwen aan mijn ontwikkeling en die me de kans geeft om een kijkje te nemen bij verschillende bedrijven. Dit zodat ik in relatief korte tijd veel ervaring kan opdoen en in verschillende keukens kan kijken. Dit alles met als doel mij te ontwikkelen tot een allround financial.

Juul: Ik ben via een recruiter bij Masters in Talents terecht gekomen. In mijn functie kan ik bij verschillende bedrijven worden ingezet voor finance gerelateerde opdrachten. Per 1 november begin ik!

Tim: Na een jaar gewerkt te hebben als junior financial controller besloot ik dat ik verder wilde studeren en meer wilde zien dan alleen één bedrijf. Zodoende heb ik bij Masters in Finance gesolliciteerd vanwege de variatie in opdrachten en functies. Na diverse opdrachten te hebben gehad op het gebied van business & financial control ben ik een half jaar geleden begonnen aan mijn vierde opdracht die zich focust op de optimalisatie van payroll administratie en de onderliggende processen.

 

Wat heb je aan je studie gehad, als je kijkt naar jouw huidige werk?

John: Heel veel. Er komen dagelijks onderwerpen langs die ik op school heb behandeld. Waar ik heel veel aan heb gehad, zijn de SAP lessen. Ik werk dagelijks met de software SAP. Ook werk ik veel met Excel, waar we op school ook heel veel opdrachten mee moesten maken.

Bas: Ik leerde onder andere in verantwoordelijkheid, organisatorisch vermogen en uiteindelijk in leiderschap door het doen van een bestuursjaar. Allemaal eigenschappen die ik ten volle kan gebruiken bij Masters in Talents waar ik nu werkzaam voor ben. Ze zeggen wel dat het runnen van een studentenvereniging lijkt op het runnen van een klein bedrijfje. Iets wat ik ten volle ervaar en heb ervaren bij de stages die ik heb gelopen en het bedrijf waar ik nu bij gedetacheerd ben.

Juul: Ik heb veel aan de studie bedrijfseconomie gehad. Zowel de theoretische als de praktische kennis die ik heb opgedaan. De theoretische kennis die ik heb opgedaan tijdens de opleiding sloot heel goed aan op de masteropleiding die ik daarna heb gevolgd (Accountancy & Control). Daarnaast heeft de optie om zelf voor een minor te kiezen ervoor gezorgd dat ik me breed heb kunnen ontwikkelen en naast de economische vakken ook een aantal psychologie vakken heb kunnen volgen. Ook de werkervaring die ik heb opgedaan tijdens mijn stages is heel erg nuttig geweest omdat je hierdoor al ervaring hebt met het toepassen van de kennis die je opdoet tijdens de colleges in een professionele werkomgeving. Tot slot zijn de projecten heel erg nuttig geweest omdat je leert samenwerken met veel verschillende mensen en erg afhankelijk bent van het werk van de andere leden van het projectteam, hier heb je in de praktijk ook veel mee te maken.

Tim: Veel. De propedeutische fase was een goede opzet voor de hoofdfase van de studie. Met name de projecten die twee keer per jaar gegeven werden heb ik veel van geleerd. De theorie werd daarvoor in de lessen gegeven en door die projecten uit te voeren had ik gelijk de koppeling met de praktijk die veel lijkt op business cases in het werk.

 

Hoe heb je jouw studietijd ervaren?

John: Positief. Uiteraard met pieken en dalen maar over het algemeen ben ik zeer positief over mijn studietijd. Ik heb heel veel geleerd en dat zal ik voor altijd koesteren.

Bas:
De studie begon erg leuk met een reis naar de Ardennen die zorgde voor verbondenheid bij de studenten onderling. Toch miste ik soms wat op mijn studie onder het mom van ‘de studententijd is de mooiste tijd van je leven’ dus besloot ik lid te worden bij Navigators studentenvereniging Amsterdam(NSA). Dit zorgde voor leuke sociale contacten, maar zorgde er ook zeker voor dat ik mij naast mijn studie kon ontwikkelen.

Juul: Heel positief. Ik ben altijd erg leergierig geweest en de vakken van bedrijfseconomie sloten goed aan bij mijn interesses dus ik vond het nooit een straf om naar colleges te gaan. Daarnaast had ik leuke studiegenoten waarmee we ook buiten de colleges om goed met elkaar om gingen en bijvoorbeeld gingen borrelen of naar het strand of naar een feest gingen.

Tim: Een leuke periode waarin je veel leert, jezelf kan ontwikkelen en waardevolle contacten opdoet voor de rest van je leven.


Wie was/waren jouw favoriete docent(en)? 

Bas van den Berg
Bas van den Berg

John: Mijn favoriete docenten waren de heren Johan Meure en Theo Feijen (minor beleggen).

Juul: Jaap van Geffen.

Tim: M. Helder, L. Rijnberg en W. Hensbergen. 


Aan welke activiteiten heb je mooie herinneringen en waarom?

John: Vooral aan de introductieweek, we gingen naar de Ardennen. Ik vond dat heel bijzonder omdat ik toen niemand kende, het was een mooie ervaring omdat ik toen een groepje vrienden vormde waarmee we alle projecten voor school hadden gemaakt.

Juul: Naar aanleiding van een college waarin we moesten debatteren kreeg ik de kans om een cursus debatteren te volgen en mee te doen aan het debattoernooi van de Hogeschool van Amsterdam. Het was een hele leuke ervaring om met een groep enorm gemotiveerde studenten van verschillende opleidingen samen deze extra trainingen te volgen en aan het toernooi mee te doen.

Tim: Het SAP-project in het derde jaar van de opleiding. Dit was een project van een half jaar waarbij er fictief een bedrijf werd gerund met drie klassen tegelijk. Hierbij heb ik voor het eerst integraal gezien wat voor afdelingen er in een bedrijf aanwezig zijn en hoe die zich allemaal tot elkaar verhouden.

 

Dit ben je nooit vergeten:

John: De eerste kennismaking met Theo Feijen. Ik vind het een hele bijzondere man, elke college had hij nieuwe verhalen.

Juul: Waar ik hele mooie herinneringen aan heb is de opdracht die we moesten doen waarvoor we naar Londen moesten. Hoe je naar Londen ging en hoe lang je daar wilde blijven mocht je zelf bepalen en vervoer en verblijf moesten we ook zelf regelen. De enige voorwaarde was dat je in elk geval op de afgesproken tijd op de afgesproken plek in Londen was en de interviews die nodig waren voor de opdracht afnam. Naast de opdracht hebben we toen met een groepje studiegenoten een paar hele leuke dagen gehad in Londen.

Tim: De eindpresentatie van het bovengenoemde project. Zelf was ik werkzaam op de afdeling Interne Controle (IC) en werd ik geacht om andere afdelingen te toetsen op de KPI’s. Uiteindelijk werd de afdeling IC  door de directie ook beoordeeld op de KPI’s die voor hen waren opgesteld. Wat bleek, deze afdeling had een deel van de door hen opgestelde KPI’s niet gehaald. Dit resulteerde in een aantal kritische vragen vanuit de andere afdelingen richting de directie.

Niettemin is het project goed afgerond maar hierdoor heb ik wel geleerd hoe zichtbaar je bent voor andere afdelingen als controller zijnde.

 

John Orejuela

Deze mensen zou je graag 13 oktober weer willen zien:

John: Ik zou weer in gesprek willen gaan met verschillende docenten. Ik denk dat een gesprek met een docent nu een hele andere energie zal hebben. Nu ik (bijna) afgestudeerd ben, zullen het echt economen zijn die met elkaar in gesprek gaan en niet meer docent-student.

Tim: Oude studiegenoten en diverse docenten.


Naar welk onderdeel kijk je het meest uit op 13 oktober?

John: Ik kijk niet zo zeer uit naar een bepaald onderdeel. Ik kijk er naar uit om te ‘netwerken’ met (oud)studenten en (oud)docenten.

Tim: Ik ga alleen naar het feest.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *