Het Wibauthuis

Posted on Posted in Berichten, Locaties, Uit de oude doos
Wibauthuis HES / HvA

Het Wibauthuis is de nieuwste HvA locatie waar de studenten van het domein Economie en Management gebruik van maken. Met 33.000 m2 ook de grootste locatie van de nieuwe HES-ers. In dit artikel kijken we naar de korte geschiedenis van deze moderne locatie.

Het Wibauthuis is een groot onderdeel van de Amstelcampus; het HvA complex waar 275 studenten een woning hebben gevonden en maar liefst 27.000 studenten studeren. In 2018, wanneer het complex volledig opgeleverd is, zullen 30.000 medewerkers en studenten dagelijks de campus betreden. De Amstelcampus is overigens de grootste campus van de HvA en daarmee dé plek waar het allemaal gebeurt!

Het Wibauthuis, het nieuwste gebouw op de campus, kent een begane grond met een open uitstraling. Deze verdieping is vormgegeven als verlengde van de publieke ruimte buiten. Zo zijn zitmeubilair en andere objecten als straatmeubilair geplaatst. Het restaurant op de begane grond is een flexibele ruimte die in het dagelijks gebruik veel mogelijkheden biedt. In de eetruimte van het restaurant is het mogelijk ruimte te maken voor grote evenementen.

Op de eerste en tweede verdieping zijn diverse collegezalen te vinden. Zowel groot als klein, ook voor opleidingen die niet in het Wibauthuis gevestigd zijn. Ook is op de tweede verdieping een bibliotheek, waar naast de mogelijkheid om zelfstandig te studeren ook ruimtes aanwezig zijn voor groepsopdrachten.

De overige verdiepingen worden in gebruik genomen door het domein Economie en Management en het domein Maatschappij en Recht. Van de faculteit Economie en Management nemen de opleidingen Commerciële Economie, Human Resource Management en Bedrijfskunde MER zitting in het Wibauthuis. Andere opleidingen van deze faculteit zijn gevestigd op locatie Fraijlemaborg.

Bekijk hier hoe het Wibauthuis en de Amstelcampus eruit zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *