Danny Simonis

Posted on Posted in Berichten, Docenten, Uit de oude doos
Danny Simonis HES / HvA

De carrière van Danny Simonis aan de HES begon in 1980 en eindigde in 2016. Met 36 jaren is Simonis misschien wel dé recordhouder. Ook al is hij inmiddels uitgezwaaid kun je hem nog steeds tegen het lijf lopen in een klaslokaal, waar hij zich na al die tijd nog graag bevindt.

Met ons oog op het 50-jarige jubileum van de HES hebben wij Danny Simonis gevraagd naar zijn ervaringen. De ervaringen die hij heeft opgedaan tijdens zijn langdurige verbintenis met het Hoger Economisch Onderwijs te Amsterdam.

Zijn 36-jarige carrière als docent begon met het geven van sportlessen, volgens hem een ondergewaardeerd vak. Aanvankelijk bij allerlei opleidingen, later bij IBMS, waar hij gepionierd heeft in het doceren van Engels. Bij de opleiding IBMS heeft Simonis zich ook bezig gehouden met het adviseren van studenten, als student councellor. Gezamelijk met Kees Oostermeijer heeft Simonis, na zijn periode bij IBMS, de afstudeerrichting Sportmarketing opgezet. Hier was hij tot de fusie met de HvA coördinator. Na de fusie kon hij zijn weg vervolgen als docent.

Tot op de dag van vandaag onderhoudt Simonis nog contact met de HvA, oud-studenten en oud-collega’s. Hij geeft als er ruimte voor is nog les. Verder ziet Simonis zo nu en dan een oud-student wanneer zij even bijpraten onder het genot van een kopje koffie. “Met mijn sportmarketing-maat Kees drink ik nog regelmatig koffie, of iets anders!”, aldus Simonis.

Meneer Simonis, zoals huidige studenten hem noemen, geeft tegenwoordig als ZZP-er trainingen in het bedrijfsleven. Ook doet Simonis eens per week vrijwilligerswerk voor ‘Dokters van de Wereld’, een organisatie die ‘ongedocumenteerden’ eerstelijns medische hulp biedt. Met ongedocumenteerden doelt Simonis op zij die vaak abusievelijk bestempeld worden als ‘illegalen’.

Nooit zal Danny Simonis het winterkamp van 1990 in de Ardennen vergeten: “Het had 15 graden gevroren en er lag 20 centimeter sneeuw.”

Een koude bedoening is het op 13 oktober gelukkig niet. Hier hoopt Simonis iedereen die hij tijdens zijn carrière tegen het lijf is gelopen terug te zien. “Ik kijk nu al uit naar dat feest!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *